Zápas brankářů a skvělých obran zvládla lépe Slavia

Juniorka prohrála třetí venkovní zápas v řadě, když nestačila na mužstvo Slavie. Tu poslal už ve třetí minutě do vedení Furch. Přestože utkání nabídlo zajímavé šance, gólů se diváci dočkali opět až v poslední desetiminutovce. Slavie odskočila díky další brance Furcha a za zlínský tým už jen kosmeticky upravil skóre obránce Procházka. Zlín zůstává v tabulce čtrnáctý.
29.kolo, pá 18.12.2015
Slavia
Zlín
2:1
(1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Furch (Drahorád, Tejral), 53. Furch (Suda, Tejral) – 57. Procházka (Gago, Dalajka). Rozhodčí: Krob – Beránek, Žídek. Vyloučení: 10:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 31:31. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Frodl – Krásný, Novák, Drahorád, Zderadička, Saňa, Straka – Kašek, Nestrašil, Heldák, Ječný, Zídek, Vyskočil, Tejral, Josefus, Suda, Mareček, Kohút, Furch.

Haloda – Kosorin, Kužílek, Schmied, Procházka, Gazda, Kolařík – Hlaváč, Gago, Miko, Dalajka, Lainka, Stiksa, Peška, Horváth, Vyoral, Strmiska, Hladiš, Hořanský.

První třetina patřila jednoznačně domácím borcům v červenobílých dresech, kteří potvrzovali roli favorita mače. Není tedy divu, že šli jako první do vedení, a to celkem brzo. Už v 3. minutě totiž Aleš Furch dorazil do prázdné klece tvrdé Drahorádovo nahození od modré, které Haloda neudržel ve výstroji. A sešívaní se i nadále jevili býti aktivnějším týmem na ledě. V 9. minutě se ocitli před Halodou Ječný a Heldák, ale nedokázali dostat puk přes břankáře hostů do sítě.

V 14. minutě se Zlínští opět drželi za hlavy. Sešívaní totiž vymysleli parádní akci, na jejímž konci stál Suda, jenž ovšem nedokázal ke smůle domácích bekhendem zvednout puk nad ležícího Halodu. Hosté se dostali do první šance až v 18. minutě, kdy se ocitl před Frodlem úplně volný Horváth, jenže žlutomodrý forvard nedokázal pohotově vystřelit a červenobílá obrana si s ním poradila. Poslední slovo však měla Slavia. Josefus tvrdě vypálil z mezikruží a jen těsně minul levou tyčku. I tak šli ale do kabin spokojenější Pražané.

Druhá dvacetiminutovka nevyšla sešívaných ani zdaleka tak jako první. V jejich rozehrávce bylo vidět hodně nepřesností a nedařilo se jim proměňovat vyložené příležitosti. V 22. minutě vypálil pěkně z pravého kruhu Tejral, jenže jeho střela mířila pár centimetrů nad Halodovu svatyni. O nic moc úspěšnější nebyl ani Furch, jenž jel o sedm minut později na gólmana hostů sám. Haloda totiž vyrazil kotouč svou holí téměř na brankové čáře.

A trápení pokračovalo, přestože si zlínský brankář málem srazil Ječného ránu z pravého kruhu až do sítě. V 40. minutě dokonce nechali sešívaní obránci ujet Hlaváče, kterého musel zastavit až Frodl. I přes velké problémy červenobílých se však borci ve žlutomodrých dresech neprosadili, a tak před třetí periodou platil stále stav 1:0.

Třetí třetina se odehrála ve znamení vyloučení, a to hlavně na straně slávistů. Hned v 41. minutě ale ujel v oslabení Nestrašil, jenže trefil pouze lapačku hostujícího gólmana. Pak přišla první dvojnásobná přesilovka hostů, kterou ale sešívaní i díky skvěle chytajícímu Frodlovi přečkali. A červenobílý brankář se zapotil i po přesilovce, když musel nakonec zalehnout puk jen pár centimetrů před brankovou čarou. Gólová radost tedy přišla na straně domácích. Aleš Furch dorazil neposedný kotouč na brankovišti až za Halodova záda a poslal Slavii do dvoubrankového vedení.

O pár minut později ale přišla druhá dlouhá přesilovka Zlínských pěti proti třem a Frodl se musel ohánět, jelikož to žlutomodří zkoušeli i bez gólmana s šesti hráči na ledě. Gólman Slavie nakonec přeci jen kapituloval. Bylo to však až vteřinu po konci přesilovky hostů. Petr Procházka vypálil od modré a jeho projektil vymetl levou šibenici Frodlovy klece. I přes další hru bez brankáře se ale Beranům vyrovnat nepodařilo, a tak odjeli z Prahy s prázdnou.